Yorkeys Knob – výlet na kole

Na Nový rok (New Year’s Day) dopoledne jsem čekal, jak se to vyvine s prací. Do oběda nepřišla žádná zpráva, tak jsem se rozhodl pro výlet na kole. Na silvestra (New Year’s Eve) byl zrušen volejbal, tak už jsem potřeboval nějaký pobyb.
IMG_3400
Na mapě jsem našel místo u moře, Yorkeys Knob. Vyrazil jsem severním směrem z Cairns po dálnici, někdy silnici, M1, A1, A, Princes Motorway. Je to pořád jedna a ta samá silnice, ale v každé oblasti se jmenuje jinak a jiné názvy jsou také na mapách a na značkách podél cest 🙂 Před Smithfield(em) se odbočí doprava a mezi loukami a políčky se dojede až do přímořského, příoceánské zní divně, letoviska Yorkeys Knob.
Po cestě jsem potkal svého druhého hada. Fotku bohužel nemám. Přecházel dálnici, takže měl dost naspěch. Dokud byl “nebezpečně” blízko, nesundaval jsem nohy ze šlapek a potom už jsem nestihl vyndat foťák z batohu. Byl zelený a něco přes metr dlouhý. Dle místních neškodný stromový had. Dokud to není hnědá kobra, je to OK 🙂
IMG_3412
Když jsem dorazil na místo, přišla zpráva, jestli mohu být za hodinu na nádobí. Vzhledem k tomu, že cesta z Cairns trvala zhruba tak hodinu, nešlo to. Do telefonu mi nakonec řekli, ať si výlet po silvestrovkém náporu užiji a přijdu až večer.
IMG_3401
V Yorkeys Knob je na jedné straně marina a na druhé koupací pláž se sítí proti čtyřhrankám. Bohužel jsem si nevzal plavky a jet v mokrých kraťasech domů ….
IMG_3421
Co mě ale zaujalo ještě kromě krajiny byl plavčík, lifeguard. Od hlavy k patě oblečený v neoprenu, spoje mezi nohavicemi a botami a rukávy a rukavice omotané lepenkou, tesou. Takto vybaven s ohromnou síťkou pobíhal ve vodě v koupací síti mezi koupajícími se lidmi. Když “něco nachytal”, obsah vysypal do kuchyňské mísy na pláži a pozoroval to. Nakonec bylo vše asi v pořádku, mísu vylit a šel se dostat ze svého skafandru. Později jsem zjistil, že takto hledají živočichy, kteří se vyskytují v blízkosti hejn nebezpečných čtyřhranek.
IMG_3424
IMG_3427

Leave a Reply


Warning: Undefined array key "instagram" in /data/web/virtuals/19072/virtual/www/domains/australianadventure.eu/wp-content/plugins/miniorange-login-openid/class-mo-openid-login-widget.php on line 659

Warning: Undefined array key "windowslive" in /data/web/virtuals/19072/virtual/www/domains/australianadventure.eu/wp-content/plugins/miniorange-login-openid/class-mo-openid-login-widget.php on line 659

Connect with: