Škola

První den školy byl v kině. Nic nedávali, ale vystoupení bylo plno. Přes všelijaké funkcionáře až po městské policajty. Potom jsme se přesunuli o pár pater výš a vyplňovali nějaké formuláře na počítačích.
Další den už začala opravdu škola. Studuji cestovní ruch a je to docela zajímavé. Třeba se konečně naučím slepou mapu a další zeměpisné věci, které mi v hlavně nestihly uvíznout.
Škola má jen malinkatou chybu, a to nesmrkající Asiaty. Do třídy jich chodí několik a všichni celé tři hodiny popotahují své … zpátky do nosu. Je to fakt nechutné.
Po několika hodinách zjišťuji, že na tom zase tak špatně se zeměpisnými znalostmi nebudu. Na gymplu to sice nebyla žádná sláva, ale tady je to v fajn. Někteří spolužáci mají problém rozlišit Ameriku od Evropy, takže se zůstává přibližně v téhle obecné rovině.
Škole je na jeden semestr a ten je rozdělen na dvě části, tzv. termy, a v každé části je několik po sobě jdoucích předmětů. Na závěr každého předmětu se odevzdává práce a píše se test. Každá část trvá dva měsíce a pak je měsíc prázdnin.


Leave a Reply

Connect with: