Stěhování do Sydney

Desátého ledna jsem ráno dobalil poslední věci, vytřel pokoj a vyrazil na shuttle bus směr letiště. Ještě že jsem si přikoupil 40 kg zavazadlo. Kufr nakonec vážil 39,6 kg, což jsem zjistil až na letišti u odbavení. Tradičně nešla den předtím vytisknout letenka, ale s tím problém nebyl.
IMG_3483

IMG_3487
Po obědě jsem přistál na letišti v Sydney, dle instrukcí z hostelu jsem si objednal odvoz a po více než hodině čekání také taxi dorazilo.
IMG_3497
Na hostel jel řidič jako splašený, kličkoval neustále z pruhu do pruhu, ale naštěstí jsme dojeli v pořádku.
Hostelem jsem byl trochu zaskočen. Uzoučké schody, kam jsem se s kufrem skoro ani nevešel, narváno a děsně špinavé koupelny. Vzal jsem si jeden z lepších a dražších pokojů. Bydleli jsme tam čtyři na palandách. Když jsem přišel do pokoje poprvé, uvítaly mě v mé posteli sušící se montérky. Můj spolubydlící ve spodním patře byl nějaký Asiat pracující na stavbě. Mimo jiné, když spal, děsně mlaskal, prdel a chrápal.
IMG_3715
Ještě první den jsem vyrazil na rychlou obhlídku města a na nákup nějakého jídla. Dalších čtrnáct dní jsem chodil po městě a pomalu jej prozkoumával. Práci jsem zatím hledat nemohl, protože jsem čekal na školní rozvrh. Ten se tady ale dává až první den školy.
IMG_3499

IMG_3534
Začal jsem také hledat nějaké stálejší bydlení, ale moc se to nedařilo, takže jsem pobyt v hostelu prodlužoval. Nakonec už to nešlo, protože měli plno. Našel jsem tedy další hostel v klidnější oblasti mimo bary a diskotéky a tam bydlel druhý týden. To už začala také škola.
Nakonec se zadařilo a našel jsem si bydlení 20 minut vlakem od centra, ve čtvrti Banksia – Rockdale. Má to jedinou chybičku, a to že se doma mluví česky.
IMG_4447
O cestování po Sydney zase příště.


One thought on “Stěhování do Sydney”

Leave a Reply

Connect with: